SRTH autó

(Veszprém, 2018.07.09. 10:34)

Örömautóztunk!


Örömautóztunk!A MOL Racing Team párosa a nyolc gyorsasági szakaszból ötször a leggyorsabb volt és megnyerte a jubileumi 25. Veszpém Rallyt. A győzelemért járó serleget megkapta a csapat, ám mivel Hercig Norbert és Ferencz Ramón nem akartak beleszólni a hazai bajnokság végkimenetelébe, az utolsó időellenőrzőbe késve léptek be, így bajnoki pontokat nem raboltak a versenyzőtársaktól.

Tökéletesen végrehajtotta a veszprémi versenyre kitűzött feladatot a Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős, akik a futam előtt úgy akartak örömautózni, hogy közben a tempó is méltó legyen az Európa-bajnokságon megszerzett dobogókhoz.

Négy napon át szinte folyamatosan mosolyogtunk. A csütörtöki teszten óriási élmény volt vendégeinknek, a SKODÁS nagypapáknak megmutatni, hogy mit tud a SKODA Fabia R5. Mindannyian nagyon jól érezték magukat Ramón helyén, még akkor is, ha sokszor szóhoz sem jutottak a megdöbbenéstől, hogy milyen teljesítményre képes a versenyautó. Pénteken jól sikerült a kvalifikáció is, a második helyen végeztünk, így jó rajtpozíciót választhattunk” – mondta Herczig Norbert, aki ötszörös győztesként érkezett kedvenc hazai versenyére.

A mosoly a szombati első gyorsaságin tűnt csak el a páros arcáról, amikor elsőként érkeztek a balesetet szenvedett Vincze Ferencék összetört autójához.

Először mi is megijedtünk, mert csúnyán összetört a versenyautó, de szerencsére a biztonsági berendezések jól működtek, megvédték a versenyzőket, így Feriék komolyabb sérülés nélkül megúszták a balesetet” – mesélte történteket Norbi. A MOL Racing Team versenyzői is átlagidőt kaptak a gyorsaságin, majd a második körben megnyerték ezt a szakaszt. A versenyigazgatóság később korrigálta az első gyorsaságin megállapított időket, ezzel Herczig Norberték a második helyen várták a folytatást.

Vasárnap két szakaszgyőzelemmel kezdtek, ami nem volt meglepetés, hiszen Kislőd és Hegyesd Herczig Norbert két kedvenc gyorsaságija, így ezeken szinte kötelező volt a győzelem. A hajmáskéri pályán először a nézőknek autóztak, majd az utolsó gyorsaságin defekttel fejezték be a versenyt, de így is maradt több mint 13 másodperc az előnyből, amivel Herczig Norbert hatodjára is hazavihette a veszprémi serleget. A siker egyben azt is jelentette, hogy a MOL Hi5 üzemanyag, győzelemmel mutatkozott be Magyarországon.

Remek hétvégét tudhatunk magunk mögött. Sikerült megtalálni azt az egyensúlyt amivel mi voltunk a leggyorsabbak, megfelelő szórakozást nyújtottunk a szurkolóknak, és mi is élveztük a versenyzést. A hétvége legszebb része mégis az volt, hogy szinte kézzelfoghatóan áradt felénk a szeretet. A szurkolók, a sportbírók, a támogatók és a versenytársak is elismerték az eredményinket, mindenütt mosolygós arcokat láttunk. Nagyon jó volt megint itthon versenyezni, a gyorsaságik közt együtt bandázni a hazai mezőnnyel. Az pedig, hogy nem akarunk beleszólni a hazai bajnokság eredményébe, és ezért a parc fermé előtt leadjuk a menetlevelünket, magától értetődő volt számunkra” – értékelt a pilóta.

A Veszprém Rally volt a Herczig – Ferencz kettős első olyan közös versenye, ahol mindketten ismerték már a pályákat. Profi csapathoz méltóan, az örömautózás mellett azért a munkával is foglalkoztak, a hátralevő Eb futamokra is készültek.

A Barum Rally augusztus végén aszfaltos verseny lesz ugyan, de az utána következő lengyelországi futam murvás, így ott valamennyit kamatoztatni tudunk az itt gyűjtött tapasztalatokból. Lényegesebb azonban, hogy az ismert pályákon tovább tudtuk finomítani azt az egyszerűsített itinert, amit már elkezdtünk használni az európa-bajnoki futamokon. Itt is tökéletesen működött, és ezt azt jelenti, hogy 2019-ben, az akkor már ismerős Eb helyszíneken is könnyebb dolgunk lesz, mint ebben az évben” – foglalta össze Herczig Norbert a tapasztalatokat. 

A Mol Racing Team számára most a pihenés következik, hiszen a páros legközelebb augusztus végén ül majd versenyautóba a legendás Barum Rallyn.

A Veszprém Rally eredménye nyolc gyorsasági szakasz után:

1. Herczig Norbert/Ferencz Ramón - Skoda Fabia R5 1:12:25.1
2. Kazár Miklós/Tóth Zsolt - Skoda Fabia R5 +13.6 mp
3. Turán Frigyes/Bagaméri László - Ford Fiesta R5 +23.2 mp
4. Balogh János/Szőke Tamás - Skoda Fabia R5 +31.0 mp
5. Bútor Róbert/Tagai Róbert - Skoda Fabia R5 +40.2 mp
6. ifj. Kiss László/Kissné Varga Zsuzsanna - Ford Fiesta R5 Evo +1:34.5 mp

 

Bajnokság állása

WRC2 Challenge pilóta

Pozíció Név Pontszám
27 Herczig Norbert
12

Bővebben

WRC2 Challenge navigátor

Pozíció Név Pontszám
30 Ferencz Ramón
12

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2024. SKODA Rally Team Hungária, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

logo

WRC versenynaptár (2023)

 

WRC Rallye Monte-Carlo
2023.01.19 - 23
WRC Rally Sweden
2023.02.09 - 12
WRC Guanajuato Rally México
2023.03.16 - 19
WRC Croatia Rally
2023.04.20 - 23
WRC Vodafone Rally de Portugal
2023.05.11 - 14
WRC Rally Italia Sardegna
2023.06.01 - 04
WRC Safari Rally Kenya
2023.06.22 - 25
WRC Rally Estonia
2023.07.20 - 23
WRC Secto Rally Finland
2023.08.03 - 06
WRC EKO Acropolis Rally Greece
2023.09.07 - 10
WRC Rally Chile Bio Bío
2023.09.28 - 10.01
WRC Central Europe Rally
2023.10.26 - 29
WRC Forum8 Rally Japan
2023.11.16 - 19

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!